Kieltämättä alkaa nämä päivät tuntumaan pitkiltä. Tavallaan sitä toivoisi, että päivät kuluisivat hitaammin, sillä mitä nopeammin lähtöpäivä koittaa, sitä pikemmin reissu on ohi.

Nalle Puhkin sen suuressa viisaudessaan jo tiesi: Parasta hunajan syömisessä on hetki ennen purkin avaamista!

Matkasuunnitelmaa on jo hiukan tehty, jotta saisi mahdollisimman paljon irti reissusta.

Lähtö on siis keskiviikkona n. klo 11 Helsinki-Vantaalta, josta lennämme Amsterdamiin. Siellä koneenvaihtoon on aikaa reilu tunti (me ehdimme, mutta matkatavarat tuskin ehtivät..) ja kahden maissa paikallista aikaa noustaan ilmoihin kohti New Yorkia. Lento kestää n. 8 tuntia, huoh. Se pahin osuus. Onneksi konetyyppi on moderni ja uusi, ja leffatarjontaa on luvassa oman valintansa mukaan omasta pienestä screenistä.

Perille saavutaan klo 16 paikallista aikaa, joten ihan mukavasti jää siinäkin aikaa vielä illalla ihmetellä suurta maailmaa. Varmasti on väsymystäkin ilmassa, mutta jetlagi sinne päin tuskin on kovin paha. Vähän ahdistaa etukäteen se, että JFK:lla maahantuloviranomaisten puhutteluun pääsyä joutunee odottelemaan jokusen tovin, mutta toivotaan nyt, että kunnialla selvitään perille.

Torstai on pyhitetty taivastelulle, ihmettelylle, päivittelylle ja sen sellaiselle. To-iltana päästään kuitenkin jo naisten kesken kahdestaan shoppaamaan, kun pojat menevät katsomaan NHL-harjoituspeliä Madison Square Gardeniin. Me tytöt varmaan suunnataan Macy'sille silloin. Iiiik!!! Ja toki Victoria's Secret siitä naapurista tsekataan myös.

Perjantaina on tarkoitus lähteä vähän kylille :D Aiomme vuokrata auton (kuulemma aidon jenkkiletukan), jolla lähdemme käymään Orange Countyssa, joka on vajaa 100 mailin päässä New Yorkin keskustasta. Siellä sijaitsee tv-sarjastaankin kuuluisa OCC:n pääkonttori (American Chopper), joka kuuluu miesporukan ehdottomaan "must see"-listaan. Paluumatkalla pysähdymme Woodburyn outletiin, jossa luultavasti viimeisetkin järjen rippeet katoavat päästä ja totean pystyväni elämään ilman ruokaa ja juomaa ainakin jouluun asti ja tuhlaan rahat.

Viikonloppuna jompana kumpana päivänä käymme Wall Streetillä, Ground Zerolla (WTC-tornien muistopaikka) sekä tietysti Ellisin saarella ihastelemassa Vapauden patsasta. Sinne on jo liput kuulemma ennakkoon ostettu.

Loppuaika on sitten tarkoitus samoilla ympäri Manhattania, tietenkin pakolliset Broadway, Times Square, Empire State Building 5th Avenueta unohtamatta pitää käydä ihmettelemässä.

Vitsit, mä oon NIIN innoissani!!!

See Explanation.  Clicking on the picture will download the highest resolution version available.